RIMI Tallinna Sügisjooks
RIMI Tallinna Sügisjooks
RIMI Tallinna Sügisjooks

2023. aasta on ametlikult liikumisaasta!

Kultuuriministeerium on 2023. aasta kuulutanud liikumisaastaks. Selle eesmärk on tekitada ühiskonnas rohkem huvi liikumisharrastuse ja tervislikumate eluviiside vastu ning seeläbi suurendada regulaarse liikumisharrastusega tegelejate arvu Eestis.

Liikumisaasta eesmärgid

Kultuuriministeeriumi tellimusel ning Ühenduse Sport Kõigile koordineerimisel 2021. aastal läbi viidud uuringu kohaselt on kehaliselt piisavalt aktiivsed vaid umbes 40% täiskasvanutest ning 25% lastest.

Liikumisaastal pööratakse põhitähelepanu eelkõige mitteaktiivsetele inimestele: lastele, noortele, peredele ning kesk- ja vanemaealistele. Iga kuu võetakse fookusesse ning tutvustakse kõigile jõukohaseid ja kättesaadavaid võimalusi hea enesetunde ja tervise nimel liikumiseks ning lihtsate juhendite ja eeskujude abiga toetatakse inimesi regulaarse liikumisharjumuse kujunemisel.

"Terves kehas, terve vaim - on olnud minu moto juba aastakümneid. Et mõjutada oma kolleege, olen olnud neile eeskujuks oma aktiivse eluviisiga nii tennises, rannatennises kui ka regulaarselt joostes. Räägin kolleegidele regulaarselt oma tegemistest ja tervise / vaimu tasakaalus hoidmise vajadusest, kuna see viis on kõige efektiivsem - ole teistele eeskujuks! Peale aktiivse eluviisi, olen ka igapäevane raamatute lugeja ja ka siin proovin olla eeskujuks oma kolleegidele. Olen viimaste aastate jooksul mitmel korral ostnud enda maitse järgi raamatuid, mida olen kinkinud meie juhtkonnale. Eesmärk on kolleegide vaimsele arengule tõuke andmine. Olen siiski realist ja mõistan, et kõik ei tee koheselt nagu ma soovitan (ka mitte minu lapsed), seega olen kannatlik ja lasen inimestel areneda omas tempos."

Margus Puusepp
Juhatuse liige / Tegevjuht

Meie tegevused liikumisaasta raames

Oleme ka endale südameasjaks võtnud üha rohkem ennast liigutada ja üksteist selles osas motiveerida. Järgnevalt mõned üritused, millest me liikumisaasta raames osa oleme võtnud.

"Personali- ja Tööohutusjuhina otsin alati erinevaid võimalusi, kuidas meie töötajaid motiveerida, hoolitseda nende tervise eest või arendada meeskonnatööd. Olgu see siis ettevõtte sisene sammuvõistlus, töötubadega tööohutuspäev või videode / harjutustega lühikesed e-mailid töötajatele pausi sisustamiseks. Kuna 2023. aasta kuulutati ametlikult liikumisaastaks, siis liikusid ka minu mõtted kohe erinevatele liikumist propageerivatele terviseüritustele ja õnneks on Eestis selleks piisavalt erinevaid võimalusi, millest meeskonnaga osa võtta. Minu jaoks on korraldamise ja osavõtmise juures kõige motiveerivam osa meie töötajate emotsioonid ja säravad silmad peale üritusel osalemist. Osavõtjate arv on tõusvas trendis iga üritusega ja kindlasti jätkame meeskondlike spordiüritustega ka järgmisel aastal."

Helina Merioja
Baltikumi Personali- ja Tööohutuse juht

Ott Kiivika koolitus tervislikust toitumisest ja teadlikust liigutamisest

Ott Kiivikase koolitus tervislikust toitumisest ja teadlikust liikumisest

Liikumine on tegevus, mis saadab meid kogu elu ning on otseselt seotud meie kõige kallima vara ja meie isikliku vabaduse – tervisega.

Täpselt sama tähtis kui on liikumine, on meie jaoks ka tervislik eluviis üldiselt, kaasa arvatud tervislik toitumine.

Ja kes oleks veel õigem isik sellest rääkima kui tunnustatud kulturist, koolitaja, toitumisspetsialist ja 7. taseme treener Ott Kiivikas, kes meile selleks puhuks oma teadmisi jagama tuli.

Väike inspireeriv lisaboost kevadesse vahetult enne suve koos omadega oli meie tihedast kalendrist täpselt puudu!

Suur aitäh Ott, et meid oma teadmistega rikastama tulid!

Oti koolituste ja tegevustega saab tutvuda tema kodulehel: https://otikoolitused.ee/

LHV Maijooks 2023
© Urmas Alles / Wienerberger AS

LHV Maijooks 2023

20. mail osalesime oma naiskonnaga 7 km pikkusel ajavõtuga käimise distantsil.

Tallinna Lauluväljakul oli korralik melu, rahvast murdu, ilm oli super, naiskonna meeleolu hea ja seltskond suurepärane.

Kuigi alguses me endale enne starti eesmärki ei pannud, siis rajal tekkis siiski võistlusmoment ja soov oli aeg alla tunni saada. Sellega me saime ka suurepäraselt hakkama. Enamgi veel, kõik meie tiimiliikmed lõpetasid kenasti esimese 200 seas!

Tiimi kuulusid Marina A. Marina N. Helina, Diana ja Geidy.

Oli väga meeleolukas ettevõtmine, mille läbimise järel võib öelda, et uued etapid said juba välja vaadatud.

Ja nagu kiri meie naiskonna särgil ka ütleb - Wienerbergeri naised on sama tugevad kui meie tellised!

Discgolfi koolitus Ojasaarel
© Wienerberger AS

Discgolfi koolitus Ojasaare Golf & Tennis rajal

Oleme sel aastal võtnud südameasjaks toetada ja arendada discgolfi Lääne- ja Ida-Virumaal!

Discgolf on mäng, mis on tõesti jõukohane igaühele meist. Seetõttu otsustasime ka enda oskusi selles vallas lihvida ja lasime end MTÜ Loodusmatkadel koolitada Ojasaare ajutisel discgolfirajal.

Kuigi meiepoolne osavõtt jäi mõnevõrra tagasihoidlikuks, osutus õhtupoolik Ojasaarel väga mõnusaks ja päikesepaisteliseks. Kettad lendasid kenasti korvi ja tuju oli hea.

Järgmise korrani Marina N., Helina, Kaido ja Diana!

RIMI Tallinna Sügisjooks
© Urmas Alles / Wienerberger AS

RIMI Tallinna Sügisjooks 2023

9. septembril osalesime oma 8-liikmelise tiimiga 10 km pikkusel RIMI Tallinna Sügisjooksul.

RIMI Tallinna Sügisjooksu rada viis meid Paldiski maantee, Ristiku tänava, Kolde puiestee, Kopli ja Tööstuse tänavate kaudu Kalamaja atraktiivsesse piirkonda, kus rada läbis ajaloolist Põhja-Tallinna tööstusrajooni, moodsast Noblesseri kvartalit, tegi tiiru ümber imposantse Lennusadama vesilennukite angaari ja möödus kurikuulsast Patarei vanglast. Kalasadama kaudu jõudsime Põhja puiesteeni ja tulime Rannamäe tee kaudu Toompuiesteele ning sealt jõudsime Toompea jalamil asuvasse finišisse.

Oli väga meeleolukas ja sportlik nädalavahetus. Super tubli töö Margus, Helina, Marina F., Marina N., Marina A., Kaido, Ilja ja Diana! Järgmise korrani!

Suured tänud Vulfram, kes meie tiimile imelised särgid tegi!

Loe lisaks

Sulle võivad ka järgmised uudised huvi pakkuda.

Wienerberger Eesti toetab Ida- ja Lääne-Virumaal discgolfi arengut

Oleme sel aastal otsustanud panustada discgolfi arendamisse ning lõime 2 aastaks käed Alutaguse Eagle discgolfiklubiga.

Leia sobiv toode!

Tutvu meie tootevalikuga ja leia sobivad tellised, tellisplaadid, sillutuskivid, katusekivid ja ehitusplokid ning oledki sammukese oma visiooni teostamisele lähemal!

Külasta meie näidistesaali!

Siit saad parima ülevaate Wienerbergeri keraamilistest fassaaditellistest, ahjutellistest, tellislaatidest, sillutuskividest, katusekividest ja ehitusplokkidest ning anname professionaalset nõu!